We gaan de laatste weken van het jaar in. Een spiksplinternieuwe week, waarvoor ik weer wat mooie biologische gemberwortel heb ingeslagen.

Iedereen die bij mij in de praktijk komt krijgt namelijk een kopje gemberthee na afloop van de behandeling. Dat is niet zo maar. Dat heeft uiteraard een reden.

De voordelen van gember

Gember is verwarmend, waardoor je doorbloeding gestimuleerd wordt en daarmee de toevoer van zuurstof en voedingstoffen. Tegelijkertijd bevordert dit de afvoer van afvalstoffen uit je maag-darm kanaal. Het werkt reinigend en ontgiftend, je spijsvertering verbetert en voedingstoffen worden beter opgenomen. Hierdoor heeft het een gunstig effect op je weerstand.

Chi Nei Tsang & Gember: een gouden combinatie

Gember helpt je ook te ontspannen, het verwarmende effect voelt weldadig en dat is fijn na een Chi Nei Tsang behandeling.

Allemaal dingen die belangrijk zijn na een behandeling en die de werking ervan verder versterken.

Er wordt me vaak gevraagd hoe ik het maak. Dat is geen geheim. Nog vaker hoor ik terug dat die van mij toch lekkerder smaakt. Dat heeft te maken met het moment. Na de behandeling ben je ontspannen en je zintuigen helder.

Zelf gember thee maken

Hoe ik het maak?

Was een stukje biologische gember van 1 ½ cm, schil het en snij het in een aantal dunne plakjes. Deze plakjes kneus je vervolgens licht met de platte kant van je mes. Giet er ongeveer een halve liter warm water over dat net van de kook af is. Laat dit kwartiertje trekken. Het schillen van de gember en de dunne gekneusde plakjes zorgen voor een extra intense smaak en goede afgifte van de stofjes die we uit de gember willen onttrekken.

Misschien maak je zelf al regelmatig gember thee. Mocht dat niet het geval zijn, probeer het eens uit. Zeker in dit seizoen is het een fijne drank. Ik ben benieuwd naar je ervaring.

Medicinale aard van gember

Houd er rekening mee dat gemberwortel medicinaal van aard is. Meer is niet beter. Meestal niet zelfs. Het is van belang om meerdere aspecten te belichten voor juist gebruik. Waar komt de kou vandaan, bijvoorbeeld. Het staat meestal niet op zich. Er zijn vaak ook nog andere symptomen. Deze zijn van belang.

Ik help de mensen in mijn praktijk bij het aanbrengen van deze nuancering. Na een uitgebreide intake kijken we naar tweaks en aanpassingen die gezien de huidige situatie en ervaren klachten aansluiten bij gewenste veranderingen. Soms kunnen kleine bijstellingen tot grote veranderingen leiden, mits consequent toegepast.

IC Congerdesign 

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!