Monkey mind & gut feeling

Je gedachten bepalen je werkelijkheid, je mindset is key. We horen het steeds vaker.

Er is meer en meer aandacht voor de kracht van onze mind & gedachten bij het bepalen van onze werkelijkheid.

 

Mindset

Zelf werk ik als coach & therapeut ook met mindset. We weten vaak namelijk wel dat dingen anders moeten als er gedoe in je buik is, je spijsvertering opspeelt. De eerste stap zetten richting het beoogde doel gaat ook nog wel, maar dan.
 
Dan komt ons hoofd om de hoek kijken. Die heeft het een poos van een afstandje zitten bekijken en denkt er het zijne van. Je mind heeft bedenkingen, gaat in verzet, werpt obstakels op waardoor we onszelf en al onze mooie plannen saboteren.
 
Onze hoop op verandering, de hoop dat verandering binnen handbereik ligt, vervliegt. Eén keer raden wat dat met ons zelfbeeld doet…
 
Mindset staat echter niet op zich. De enorme focus op de mind, ik vind het niet volledig. Je kunt enorm aan je mind werken, ’s morgens trouw je affirmaties tegen je spiegelbeeld zeggen. Maar voel je het ook in je buik, in de diepste kern van je wezen?
 

Emoties & de buik

Wist je dat je emoties in je buik huizen & daar een veilig onderdak hebben? Daar komt het buikgevoel of gutfeeling vandaan. Vanuit de Chinese Geneeskunde horen diverse emoties bij de verschillende organen.
 
Laat me je een voorbeeld geven.
De energie van de lever hoort bij het voorjaar. Het gaat over groei, expansie, plannen maken, je leven organiseren.
Wanneer de groeiende, bloeiende energie van de lever verstoord wordt en out of control gaat dan resulteert dit in woede, frustratie en wrok. Dit zijn de emoties die bij de lever horen. Ze geven een verstoring aan van de groeiende & expansieve lever energie die overactief is.
 
De uitwerking van alcohol laat dit mooi zien. Na de ontspanning die de eerste paar drankjes brengen, ga je steeds harder praten, je ogen worden rood. Sommige mensen hebben een kwade dronk, wat zich uit in woede.
 
En the day after, hoe voel je je na een avond flink doorzakken? Het lijkt vaak wel of er een mannetje met een hamer in je hoofd zit. Een kenmerk van de leverenergie die als een vulkaan naar boven is geschoten en je hoofd uit elkaar laat barsten.
 
Dit voorbeeld is ter illustratie. Zo zijn aan elk orgaan specifieke emoties gekoppeld. Bij de milt horen emoties zoals piekeren, angstig zijn, je zorgen maken. Bij de nier horen angst & trauma, bij de long verdriet & depressie.
 

Omgaan met emoties

Op een gezonde manier omgaan met onze emoties is niet iets wat we doorgaans aangeleerd krijgen. We negeren ze, leiden onszelf af, eten een zak chips leeg scrollend op onze telefoon. We onderdrukken ze, want nu komt het echt even niet uit…
 

Onderdrukte emoties

Deze onderdrukte emoties zorgen voor spanning in je lijf. Emoties zijn ‘energy in motion – emotion’, energie in beweging. Wanneer je geen uiting aan ze geeft, stagneert de energie. Dit zorgt op den duur voor allerlei lichamelijk klachten. Als je dit een paar keer doet, dan kan je lichaam daar nog wel mee omgaan. Als dit een patroon dat jaar in jaar uit gaande is, dan begint het lichaam in opstand te komen, door allerlei rooksignalen af te geven in de vorm van klachten.
 

Je lichaam vertelt, luister jij?

Daarom vind ik het belangrijk om naast de mind aandacht te besteden aan het lichaam, en met name aan wat de buik te vertellen heeft. Er wordt doorgaans niet veel aandacht aan de buik besteed. Als je leert luisteren naar wat je buik je vertelt, dan komt er ruimte voor beweging. Je komt meer in balans, voelt je lichter, pijntjes verdwijnen, de watten in je hoofd lossen op.
 

Chi Nei Tsang buikmassage & orgaanmassage

In mijn Chi Nei Tsang programma is aandacht voor zowel de mind als het lijf. Het is ontzettend waardevol wanneer je te maken hebt met
onbegrepen buikklachten,
spanning & stress gerelateerde spijsverteringsproblemen en
onrust in je buik.
 
Het helpt je niet alleen met je huidige klachten, je ontvangt advies op maat hoe je klachten kunt voorkomen.
Ontdek wat dit programma voor jou kan doen.
 
Ik heb voor september 2020 nog twee plekken beschikbaar in dit Chi Nei Tsang coach programma. Via deze link kun je meer over het programma lezen. 
Ben je nieuwsgierig, maar heb je toch nog wat vragen? Op de pagina staat een link waarmee je in mijn online agenda een afspraak kunt maken voor een gratis online sessie.
 
Deze sessie kost je slechts 20 minuten van je tijd en je weet meteen of dit programma op jouw lijf geschreven is. ?
Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!