Universal Healing Tao - UHT

Universal Healing Tao en het Universal Healing Tao systeem is ontwikkeld door Mantak Chia. Het is gebaseerd op de holistische principes van de Tao, afkomstig uit de klassieke Chinese filosofie. Het is een praktisch systeem voor zelfzorg & persoonlijke ontwikkeling. Het stelt je in staat om op harmonieuze wijze te groeien op fysiek, mentaal, emotioneel & spiritueel vlak.

Universal Healing Tao (UHT) kan worden onderverdeeld in vier Healing Arts ofwel Helende Kunstvormen:

  • UHT Living Tao
  • Chi Nei Tsang
  • Cosmic Healing
  • Immortal Tao

 

Universal Healing Tao tradities zijn afkomstig van klassieke gebruiken die hun oorsprong vinden in de natuur. Deze technieken zijn verzameld en geïntegreerd in een coherent, toegankelijk systeem voor het vergroten & behouden van gezondheid & welzijn. De technieken van Universal Healing Tao maken op directe wijze gebruik van vitale levensenergie, Chi of Prana. Deze levensenergie stroomt door de meridianen en energiecentra van het lichaam. Universal Healing Tao streeft naar harmonieus herstel door afstemming & verbinding van het individu met de stroom van het leven & de kracht van de natuur.

Universal Healing Tao – Chi Nei Tsang

Van de verschillende helende kunstvormen van UHT, richt Cosmic Chi zich op Chi Nei Tsang, de therapeutische massage van buik & interne organen. Binnen deze Healing Art-vorm zijn diverse varianten te onderscheiden. Deze werken allemaal complementair aan elkaar. Door de Chi Nei Tsang Practitioner wordt de vitale levensenergie tijdens de therapeutische massage sessie gegenereerd, geleid & gericht.

Het is goed om te benadrukken dat de belangrijkste functie van een Chi Nei Tsang Practitioner die van mentor, adviseur & instructeur is, niet die van healer of genezer. Het belangrijkste principe en doel van de Chi Nei Tsang filosofie is om mensen te leren op welke wijze zij zelf balans & evenwicht kunnen herstellen. Daarom is een belangrijke rol weggelegd voor inzicht geven in de werking van het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Vandaar dat binnen Universal Healing Tao degene die voor een Chi Nei Tsang sessie nooit als patiënt of cliënt wordt aangeduid, maar als student. Als je als Chi Nei Tsang student in contact bent gebracht met je eigen transformerende energie en de tips & tools toepast die je aangereikt krijgt, dan kun je dit proces thuis te allen tijde voortzetten. De belangrijkste helende energie zit namelijk binnen in jezelf.