Gua Sha Therapie verbetert de doorstroom van energie, bevordert bloedcirculatie, stimuleert de afvoer van afvalstoffen, activeert de organen, heft stagnaties, blokkades en verklevingen op, vermindert pijn en heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel.

Om goed op de huid te kunnen werken en om huidbeschadingen te voorkomen is werken met een goede olie van groot belang. Net zoals bij alle andere holistische therapievormen die Prana Productions biedt, worden alleen producten van de beste kwaliteit gebruikt. Doorgaans is biologisch, koudgeperste kokosolie de meest gebruikte olie bij de diverse therapieën. Twee andere basis olieën die bij Gua Sha Therapie worden gebruikt zijn:

  • Sesamolie: is een milde, verzorgende en verzachtende olie die goed door de huid wordt opgenomen. Het stimuleert de doorbloeding, is rijk aan voedingstoffen, en bevordert de ontgifting.
  • Zonnebloemolie: is een zeer vloeibare olie, bevochtigt de huid en voedt het bloed. Stimuleert de doorbloeding en is zeer passend bij aandoeningen die te maken hebben met kou.

Deze basis olieën worden aangevuld met etherische olie, al naar gelang de klachten die men ervaart. Hieronder kun je lezen welke etherische olieën kunnen worden gebruikt om de werking van je Gua Sha behandeling te versterken.

Citroen Etherische Olie: is verkwikkend, activeert de circulatie van energie, ondersteunt de ontgifting van de weefsels en heft stagnaties & verklevingen op. Het elimineert slijm en is daardoor een goede olie bij griep & verkoudheid en beschermt het lichaam tegen mogelijke infecties. Citroen bevordert de doorbloeding, stimuleert celstofwisseling en de circulatie van lymfe.

Eucalyptus Etherische olie: is verfrissend en verzachtend en zeer ondersteuned bij de bestrijding van pijn. De slijmoplossende en ontsmettende eigenschappen werken uitstekend bij diverse klachten gerelateerd aan de luchtwegen. Het stimuleert het immuunsysteem en zuivert de stemming en omgeving.

Gember Etherische olie: is verwarmend, stimuleert de doorbloeding, bevordert de spijsvertering en activeert de afvoer van gifstoffen en andere ophopingen. Zeer ondersteunend bij spierpijn, reumatische klachten, verstuikingen en verrekkingen. Een voedende, verzorgende olie die nieuwe energie geeft.

Kaneel Etherische olie: is kruidig en verwarmend, versterkt de bloedsomloop en verwarmt het lichaam. Het werkt ondersteunend bij het bestrijden van koude, zoals bij griep, verkoudheid en gewrichtspijn. Een voedende, verwarmende olie die goed werkt bij stress & geestelijke uitputting.

Kruidnagel Etherische olie: is scherp en verwarmend en helpt daarom bij klachten die te maken hebben met kou. Het werkt ontsmettend en ondersteunt de ontgifting. Zeer geschikt om toe te passen bij verrekkingen en reumatische klachten. Het werkt verhelderend en heeft een positieve invloed op de concentratie.

Sinaasappel Etherische Olie: is rustgevend, bevordert de werking van de spijsverteringsorganen, vermindert vochtophoping en werkt slijmoplossend. Het is een verwarmende olie die een positieve uitwerking heeft op het gemoed en de stemming.

Door de Gua Sha Therapie behandeling aan te vullen met deze therapeutische en weldadige oliën, versterk je het effect van de behandeling zowel lichamelijk als geestelijk door de aangename geur die door de olie wordt verspreid. 

Imagecredit: cleanmyspace.com

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!