Als je met regelmaat gedoe in je buik hebt, buikklachten zoals een opgeblazen gevoel, rommelende darmen dan weet je hoe de onrust in je buik je energie wegtrekt. Hierdoor wordt het je lastig gemaakt goed je focus & concentratie te behouden.

Darmklachten, buikklachten & spijsverteringsproblemen

Bij spijsverteringsproblemen wordt al snel gedacht aan de darmen. Die werken niet goed, te snel of juist te traag. Omdat vezels de darmwerking bevorderen wordt in het laatste geval vaak geadviseerd extra vezels te nemen en meer water te drinken. Misschien vul je dit zelfs aan met probiotica om je darmflora te ondersteunen.

Oorzaken spijsvertering- & buikklachten

Maar wist je dat spijsverteringsproblemen & buikklachten verschillende oorzaken hebben? Zo kan het probleem inderdaad aan de darmen liggen, maar het kan ook aan een disharmonie van de milt liggen, van de maag of van de lever.

Je kunt je voorstellen dat een effectieve behandeling afhankelijk is van de oorzaak.

Wanneer er een milt disharmonie aan je buikklachten ten grondslag ligt, dan helpt het nemen van extra vezels niet of nauwelijks. Het helpt in ieder geval niet bij het oplossen van de oorzaak van de klachten, waardoor het op den duur niet beter wordt.

Chinese Geneeskunde – holistische benadering

Daarom is het van belang om ook andere klachten in kaart te brengen, hoe onbeduidend ze soms ook lijken.

  • Heb je snel blauwe plekken bijvoorbeeld?
  • Ontsieren spataderen je benen?
  • Heb je weinig eetlust?
  • Ben je snel vermoeid?
  • Voelen je benen zwaar als je een trap oploopt?

Dit lijken allemaal op zichzelf staande klachten, maar ze zijn vanuit een holistisch perspectief wel degelijk gerelateerd. Het zijn allemaal belangrijke puzzelstukjes die uiteindelijk naar de oorzaak leiden. En zo naar het juiste behandelprincipe.

Ik besteed hier veel aandacht aan bij elke intake van mijn programma. Het bepaalt het uitgangspunt van de behandelingen en daarmee de uiteindelijke resultaten. Het kan een hele zoektocht zijn, omdat veel dingen met  elkaar samen hangen en klachten vaak lange tijd genegeerd zijn.

Waarom buikklachten negeren niet handig is

Een algemene denkwijze is vaak dat iedereen wel eens een ongemakkelijk gevoel in de buik heeft. Te snel gegeten, teveel gegeten, geen tijd om te eten. Gaat wel weer over. 

Wanneer je buik je iets vertelt door zich opstandig te gedragen, je spijsvertering niet lekker loopt en je besluit dit langere tijd te negeren dan heeft dit op den duur gevolgen voor je gezondheid. De belangrijke functies van je organen zoals de opname van voedingstoffen & de afvoer van afvalstoffen worden namelijk aangetast. Dit kan leiden tot:

  • Vermoeidheid & een suf gevoel
  • Spanningshoofdpijn, hersenmist, wazig gevoel in je hoofd
  • Moeite met focus & concentratie
  • Dun, breekbaar haar
  • Onrustige huid

Daadwerkelijk tot de kern van het probleem door dringen maakt veel duidelijk. Ik zie altijd 14 kwartjes tegelijk vallen bij degene die tegenover me zit. Naast dat we gaan werken aan de oplossing, wordt duidelijk of eventuele aanpassingen in voeding & leefstijl nodig zijn om problemen in het vervolg te voorkomen.

Ben je wel eens met darmklachten, buikklachten of spijsverteringsproblemen bij een arts of therapeut geweest, waarbij je alleen geholpen werd met het verlichten van de symptomen?

Welk resultaat leverde dit op, zou je dat hieronder met me willen delen?

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!