Hygiëne en veiligheid

Uiteraard volg ik de ontwikkelingen rondom Covid19 sinds maart 2020 op de voet, vanuit persoonlijk en professioneel oogpunt.

Graag wil ik je hierbij op de hoogte brengen van wat ik in mijn praktijk als standaard practice heb. Vervolgens van wat ik nu extra inzet om gezond te blijven en de bezoekers van mijn praktijk optimale service te kunnen blijven geven in een schone omgeving. Alles is afgestemd op de huidige omstandigheden en op de bepalingen vanuit de overheid. Aanpassingen volgen wanneer nodig. 

Hygiëne maatregelen

Uiteraard is hygiëne altijd een enorm belangrijk item in mijn praktijk. Dit doe ik standaard elke werkdag:

 • Ruimte reinigen aan het begin en einde van de dag inclusief deurknoppen, stoelen etc
 • In mijn vak was ik mijn handen waarschijnlijk al vaker dan de meeste mensen, maar om dit overzicht zo compleet mogelijk te houden: ik was mijn handen grondig voor en na elke behandeling, toilet bezoek, maaltijd etc
 • Uiteraard zijn mijn nagels kort 😉
 • Tussen elke behandeling plan ik minimaal 15 minuten voor:
 • – Vervanging massagetafel hoes en alle handdoeken tussen iedere behandeling
 • – Reiniging massagetafel tussen elke behandeling met een specifieke reiniger & papier
 • – Reiniging van cups, gua sha en andere tools na elke behandeling met teatree oil, een specifieke reiniger en papier
 • Voor alles in mijn praktijk maak ik gebruik van biologische producten en plastic free verpakkingen voor zover mogelijk: naast de massage oliën in glazen flesjes, is dit ook van toepassing op oppervlakte reinigers, ruimte reinigers, ongebleekte papieren doekjes, wasmiddel en wasverzachter. Alles wordt gewassen op 60 graden of hoger

Extra maatregelen gerelateerd aan Covid:

 • Geen handen schudden of knuffels geven
 • Er is voldoende desinfecterende hand gel aanwezig
 • Tussen elke behandeling plan ik minimaal 30 minuten voor: 
 •  – Ventilatie, omwisselen massagetafelomtrek & handdoeken, extra reinigen van deurknoppen, lichtschakelaars, telefoon, bureaublad, stoelen, andere oppervlakten waar je mee in aanraking kunt komen en uiteraard de sanitaire voorzieningen
 • Bij rugligging gebruik van de kap die hieronder is afgebeeld
 • Gebruik van een mondkapje & eventueel latexvrije handschoenen
 • Naast de triage tijdens het maken van de afspraken stuur ik iedereen de dag voorafgaande aan de afspraak een bericht met de Covid checklist en het verzoek te bevestigen dat er geen Covid gerelateerde zaken spelen.

Chi Nei Tsang buikmassage in veilige omgeving

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het me dan vooral weten. Alle maatregelen worden genomen om niet alleen jou te beschermen, maar ook de meer kwetsbare mensen die mijn praktijk bezoeken. Door solidariteit en het nemen van onze verantwoordelijkheid kunnen we allemaal weer gebruik maken van de extra ruimte die we op dit moment krijgen.

Heb je een afspraak met mij staan en ben je er niet gerust op:

 • kom jezelf of iemand in je directe kring uit een gebied waar het virus nog veelvuldig aanwezig is (symptomen kunnen zich na 2 dagen maar ook pas tot 14 dagen later openbaren)?
 • ervaar je zelf klachten als hoesten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, een lichte verhoging, koorts, benauwdheid en/of kortademigheid?
 • of heb je huisgenoten of iemand in je omgeving die koorts & benauwdheidsklachten heeft en waar je onlangs in contact mee bent geweest?

Neem dan contact met mij op en we kijken samen naar een meer geschikte datum om je behandeling plaats te laten vinden. Safety first.

PS Dit overzicht heb ik zo compleet mogelijk samengesteld, het is natuurlijk altijd mogelijk dat ik iets ben vergeten te noteren. Dit betekent niet per se dat ik het niet doe of dat het niet belangrijk is. Het betekent dat het aan mijn aandacht ontsnapt is tijdens het opstellen van dit bericht