Een holistische visie vormt de basis van Cosmic Chi en al haar dienstverlening en activiteiten die daaruit voort vloeien. Kenmerkend voor de holistische zienswijze is dat niets op zich staat. Alles is met elkaar verbonden en moet in het geheel worden gezien. Het besef dat alles onderdeel is van een groter geheel, maakt het zien van samenhang enorm belangrijk.

De term holistisch komt van holisme dat is afgeleid van het Griekse woord Holon: geheel, allesomvattend. Bij vele complementaire geneeswijzen is holisme het leidend principe. Iedereen is uniek, met specifieke kenmerken en eigen behoeften. Er wordt naar ieder persoon als geheel gekeken. Niet alleen naar symptomen, klachten of die delen waar disbalans is. Voorbeelden van holistische geneeswijzen & therapieën zijn Ayurveda en Traditionele Chinese Geneeskunde.

Holistische benadering

Vaak wordt in een holistische benadering de nadruk gelegd op:

  • fysieke samenhang van ervaren klachten.
  • samenhang van fysieke klachten met psychische, mentale en emotionele gezondheid.

Ook bij alle dienstverlening van Cosmic Chi volg ik deze holistische benadering en zorg voor een vertaalslag in een holistische aanpak & werkwijze. Ik ga daarbij echter nog een stap verder en koppel dit ook aan omgevingsfactoren. Wij staan als mens niet los staan van onze omgeving en andere contextuele factoren van het leven die van invloed zijn op ons welzijn.

Aan de  holistische visie geef ik daardoor nog een breder invulling. De 8 dimensies van Holistic Health die voor deze context het uitgangspunt vormen heb ik ontleend aan the Wellness Wheel, van de University of New Hampsphire. Per dimensie is overzichtelijk aangegeven wat er onder wordt verstaan. Hieruit kun je relevante informatie halen voor jouw algehele gezondheid & gevoel van welzijn.

Holistische werkwijze

De holistische benadering, de holistische aanpak & werkwijze van Cosmic Chi laat ik naar voren komen in elk holistisch consult, elke behandeling, workshop, traject en retreat:

  • door de zorgvuldige manier waarop het voortraject wordt doorlopen & de intake wordt gedaan en aan de hand waarvan een op jouw toegesneden vervolgtraject wordt samengesteld
  • tijdens de behandeling, workshop, retreat & het consult zelf, door altijd jouw specifieke vragen, je eigenheid en de situatie van dat moment als uitgangspunt te nemen
  • door de aandacht voor nazorg, waarbij je adviezen, aanbevelingen, tips & tools ontvangt waarmee je zelf aan de slag kunt en je heft met betrekking tot jouw gezondheid nog steviger in eigen hand kunt nemen.

Wil je meer weten over holistische gezondheid, de achterliggende redenen waarom je wellicht bepaalde klachten ervaart die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken lijken te hebben of waar je nergens mee terecht kunt? Stuur mij een mail, ik help je graag verder.

Regelmatig worden workshops georganiseerd die ingaan op de Wellness Wheel, de 8 dimensies van wellness, de samenhang en de manier waarop je deze kunt gebruiken om je gezondheid, vitaliteit & welzijn een boost te geven. Like & follow de Facebookpagina van Cosmic Chi en je blijft op de hoogte van interessante wetenswaardigheden, je ontvangt waardevolle tips, leuke nieuwtjes, alle activiteiten, workshops & events.

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!