Een goed immuunsysteem is natuurlijk altijd belangrijk, nu zeker.

Immuunsysteem versterken

Was het je ook al opgevallen dat alles wat we de laatste tijd moeten doen om ons tegen #Covid19 te beschermen, ons #immuunsysteem juist verzwakt? We gebruiken allerlei externe middelen, die de kracht en de wijsheid van het lichaam om zichzelf te beschermen ondermijnen.

  • Desinfecterende gels die de beschermende laag van je huid aantasten
  • Ontelbare keren je handen wassen leidt tot droge handen en een poreuze huid die nog makkelijker binnen gedrongen kan worden door ongewenste pathogenen
  • Zoveel mogelijk thuis blijven, terwijl beweging, zonlicht en de buitenlucht zo’n enorme boost aan het immuunsysteem geven
  • Ik kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat je het plaatje wel hebt.

Nu is per begin deze week het mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. De meningen over het nut van het mondkapje liggen sterk uiteen, dat laat ik verder even voor wat het is.

Omdat het virus zich verspreidt via druppeltjes is het wellicht wel fijn als je in ieder geval een soort van bescherming hebt als iemand uitbundig met consumptie spreekt of plotseling niest, ook al is het een hooikoorts nies 😉 Dus op wat drukkere plekken, waar mensen iets meer in your face zijn, kan ik me er iets bij voorstellen.

Ik zie echter ook mensen alleen in de auto zitten met een mondkapje op, of wandelend door het bos met minstens 5 meter tussen henzelf en anderen. Daarover wil ik graag het volgende delen.

Longen versterken op natuurlijke wijze

Als je het mondkapje langdurig gebruikt is het goed om je het volgende te realiseren. Een #mondkapje beperkt de zuurstof aanvoer naar je longen. In welke mate, hangt af van het soort mondkapje dat je gebruikt. Het zorgt voor extra druk op de longen en de spieren die bij de ademhaling betrokken zijn. Dit kan er in resulteren dat je longen langzaam verzwakken.

Een mooie manier om je longen te versterken is de volgende:

Plaats je beide handpalmen op je borst, adem rustig diep in en voel hoe je borstkas zich vult met lucht. Adem rustig uit met de ssssssss klank, de harde s zoals in slang. De sss klank is de helende klank die bij de longen hoort.

Emoties die bij de longen horen zijn verdriet, leed, depressie, verlies & rouw. Emoties die bij velen hoog zitten in deze tijd. Mochten deze naar boven komen, geef ze de ruimte, adem ze rustig uit via de sss klank en laat ze los.

Herhaal de cyclus van in- en uitademing een aantal keer.

Vul daarna je longen & je hele borstkas met de kleur wit, de helende kleur die bij de longen hoort. Nu vakanties nog even op zich laten wachten, stel jezelf voor dat je in de bergen staat, waar frisse berglucht is en je de wit besneeuwde bergtoppen ziet.

Wil je met me delen wat deze oefening voor jou doet? Als jij ook gepimpte mondkapjes hebt, deel ze hieronder. Ik ben benieuwd 😉

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!