Er wordt steeds meer bekend & geschreven over de link tussen depressie en de buik

Seizoensdepressie

Na een paar uiterst warme weken lijkt het er op dat de hitte onze regio heeft verlaten voor nu.

We gaan langzaam richting het seizoen van de vallende blaadjes. Een seizoen die voor velen samenhangt met het begin van depressieve klachten gekoppeld aan het najaar.

In de afgelopen periode heb ik een cliënt in mijn praktijk mogen begeleiden met klachten door een zomerdepressie. Naast de vervelende symptomen die haar op momenten helemaal plat leggen, heeft ze te maken met het stigma van ‘de zomer is leuk, vrij & vrolijk’. Naast dat ze al genoeg aan haar hoofd heeft, al haar energie nodig heeft om soms ogenschijnlijk eenvoudige dingen te doen komt dit onbegrip er ook nog even bij. 

Rol buik & darmen bij depressieve klachten

In het westen is steeds meer aandacht voor het belang van de buik & darmen bij het ontstaan & het behandelen van depressieve klachten. Dit resulteert uit de samenhang van & interactie tussen de hersenen in het hoofd, het hoofdbrein en de darmen, het buikbrein. Je tweede brein bestaat voor een deel uit dezelfde zenuwcellen als het brein in je hoofd en bovendien produceren ze dezelfde neurotransmitters. Dit zijn signaalstoffen, de boodschappers die zorgen voor een razendsnelle communicatie tussen buik & hoofd via de nervus vagus.

Chi Nei Tsang ondersteunt bij depressie

Chi Nei Tsang helpt bij depressie door het stimuleren, activeren & weer in balans brengen van de processen die zich afspelen in onze buik, de darmen & de andere interne organen. Door de diepe buikmassage technieken ontstaat er meer rust & ruimte in de buik, stagnatie wordt opgeheven en alles gaat stromen. Het lichaam en het leven voelen lichter en de mist trekt op.

Mentale gezondheid & Chi Nei Tsang buikmassage therapie

Depressieve klachten zijn complex. Er liggen vaak meerdere factoren aan ten grondslag en de uiting in symptomen is eveneens divers. Het is daarom niet zo dat door middel van  Chi Nei Tsang massagetherapie alle klachten voorgoed weg zijn.

Maar hoe fijn is het als de last minder zwaar is en er meer lichtpuntjes waarneembaar zijn?

Massage van buik & interne organen: Chi Nei Tsang in Amsterdam

Zie jij ook op tegen het komende najaar & de winter en ben je benieuwd of Chi Nei Tsang buikmassage iets voor jou is?

Boek een gratis online sessie via deze link. Kost je niets, alleen 20-30 minuten van je tijd. Je ontvangt sowieso waardevolle tips die je direct in de praktijk kunt brengen.

Wie weet spreken we elkaar snel.

PS: wacht niet te lang. De plekken zijn doorgaans snel volgeboekt.

IC:  Ryan McGuire

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!