Invloed van de natuur op fysieke en mentale gezondheid

Sinds 5 oktober kunnen Schotse artsen in Shetland de ‘natuur’ voorschrijven aan mensen. De natuur als medicijn wordt met name ingezet om de bloeddruk te verlagen, om depressieve klachten, stress en angsten te verminderen.

Chinese Geneeskunde – Herfst – Metaal

Het is nu herfst en in de Chinese Geneeskunde staat de herfst in het teken van het element Metaal. Het is een energie die samentrekt, naar binnen keert. Bij het element Metaal horen de Longen als Yin orgaan en de Dikke Darm als Yang orgaan.

De Long energie is van belang voor onze weerstand. Als deze verminderd is dan kunnen we vatbaar zijn voor verkoudheid in dit seizoen, het slaat op onze longen. De dikke darm gaat over de energie van loslaten, een belangrijk thema in de herfst waar de bomen de bladeren los laten.

De vallende blaadjes en het kouder wordende weer heeft ook invloed op onze gemoedstoestand. Emoties die samenhangen met de Long energie zijn verdriet en depressie. Degene van ons die vatbaar zijn voor depressieve gevoelens, kunnen daar nu meer last van krijgen.

Depressieve klachten, spijsverteringsproblematiek & Chi Nei Tsang

In mijn praktijk merk ik ook dat er nu meer mensen komen die last krijgen van een toename van depressieve klachten, stemmingswisselingen en bepaalde spijsverteringsklachten. Vaak vinden zij loslaten ook moeilijk en zijn ze geneigd om vast te houden, aan mensen, situaties, spullen.

Naast de natuur, biedt Chi Nei Tsang eveneens mooie handvatten om hier mee om te gaan, om inzichten te geven, ruimte te creëren en om los te laten.

IC Valiphotos

https://bigthink.com/personal-growth/doctors-in-shetland-can-now-prescribe-a-walk-in-nature?rebelltitem=1#rebelltitem1

 

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!