Dag van de psychische gezondheid

Vandaag is het de dag van de psychische gezondheid. Dergelijk initiatief kan ik alleen maar toejuichen. Meer aandacht voor mentale gezondheid om het bewustzijn rondom dit onderwerp te vergroten en het stigma dat er op zit weg te poetsen.

Het helpt om het gesprek over psychische gezondheid te normaliseren en te continueren. Om iedereen te laten weten: je bent niet de enige zijn en je staat er niet alleen voor. Het leven is niet alleen maar een feestje en Insta-waardig. Geen hoge bergen zonder diepe dalen zeg maar.

Over je mentale gezondheid praten kan enorm bevrijdend werken, het helpt je te realiseren dat je niet de enige bent. Meer aandacht voor psychische gezondheid maakt het makkelijker om mensen te vinden bij wie je je verhaal kwijt kunt of bij wie je gewoon kunt zijn, zonder dat je je anders voor hoeft te doen of je ziel en zaligheid op tafel hoeft te leggen. Of waar men je verwachtingsvol aankijkt of het inmiddels al beter met je gaat.

Mentale gezondheid en ons tweede brein – Chi Nei Tsang massage therapie

In mijn praktijk is mentale gezondheid een actueel onderwerp. Over de link tussen onze buik en ons brein wordt gelukkig steeds meer bekend. De relatie tussen onze darmen en onze mentale gezondheid staat inmiddels ook in mainstream media volop in de belangstelling.

Met Chi Nei Tsang massage therapie werk ik gericht aan het bevorderen van de werking van de darmen en andere interne organen. Niet alleen om hier lokaal effect mee te bewerkstelligen, om doorbloeding te verbeteren en stagnaties & verklevingen op te heffen. Net zo belangrijk zijn de effecten die dit heeft op de algehele fysieke en mentale gezondheid. Als stagnaties worden opgeheven, komt er meer ruimte. Hierdoor voel je je vrijer alsof er een last van je af valt.

Depressie en spijsverteringsproblemen

Wist je dat depressie vaak gepaard gaat met chronische constipatie? Zowel bij constipatie als bij depressie speelt serotonine een belangrijke rol. Serotonine is een neurotransmitter, het speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering, de slaap en onze stemming en het wordt voor het grootste deel aangemaakt in de darmen.

Zo zie je maar weer, alles hangt met elkaar samen en is van invloed op elkaar. Vandaar dat ik in mijn werk als coach en therapeut enorm veel belang hecht aan dingen in samenhang te bekijken, te beoordelen en te behandelen. En daarvoor stel ik veel vragen, om een goed beeld te vormen, en ook om bij de ander een bewustwordingsproces op gang te brengen.

Ook als mens staan we niet los van elkaar. Wat we een ander aandoen, daarvan voelen we zelf ook altijd het effect.

Wie geef jij vandaag dat extra beetje aandacht? Wat voor jou een kleine moeite is, kan voor de ander een wereld van verschil maken.

Have a great day! 

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!