Het fundament voor Chi Nei Tsang is te vinden in de Klassieke Chinese Filosofie, Tao, wat ‘het pad’ of ‘de weg’ betekent, en veelal wordt weergegeven in het Yin Yang symbool. Tao is de alomvattende, uit zichzelf bestaande, oneindige, tijdloze kosmische eenheid. De bron van alles én de bestemming van alles zonder begin en zonder einde. Tao voedt, is vormloos en niet gebonden aan vorm.

De technieken die gebruikt worden in een Chi Nei Tsang behandeling zijn gebaseerd op Taoïstische principes. Een belangrijk principe daarbij is dat het fysieke lichaam ontstaat vanuit de navel. Van daaruit zaten we verbonden aan onze moeder door middel van de navelstreng en kreeg ons fysieke lichaam verder vorm na conceptie.

Uitgangspunt is hierdoor dat wanneer we ons niet optimaal voelen dan wel specifieke klachten of problemen ervaren, de bron altijd te vinden is in de buik & interne organen, en elke effectieve aanpak daardoor hier moet beginnen. De Tao koppelt ook bepaalde emoties aan de diverse organen, en ook deze ‘onverteerde’ emoties kunnen worden los gelaten door middel van fysieke behandeling van het betreffende orgaan door middel van deze holistische therapievorm en de manuele technieken die deel uitmaken van Chi Nei Tsang maar ook door gebruik te maken van helende klanken en helende kleuren.

Wanneer in het buikgebied en de interne organen meer balans is gekomen, zal dit merkbaar zijn in andere delen van het lichaam. In opvolgende behandelingen blijft het echter niet bij enkel behandeling van de buik & interne organen, maar wordt stapsgewijs uitgebouwd naar andere delen van het lichaam waar nodig is. De bron ligt echter altijd bij het herstellen van harmonie in de buik & interne organen.

Aangezien een behandeling op een volle maag onplezierig is, kun je het beste je laatste maaltijd 2 uur voorafgaande aan de Chi Nei Tsang behandeling nuttigen. Wacht na de behandeling minstens een uur met de volgende maaltijd. Veel water drinken na de behandeling is belangrijk, om afvalstoffen af te voeren en om de weefsel de hydrateren.

Chi Nei Tsang wordt niet toegepast in geval van:

  • Kanker, melanomen, lymfomen
  • Infectieziekten, acute ontstekingen en infecties
  • Pacemaker
  • Trombose, aneurysma, vaatafwijkingen
  • Anticonceptie spiraal
  • Zwangerschap

Leg je situatie gerust aan mij voor voordat je een behandelsessie boekt, en we kijken naar de mogelijkheden op grond van de informatie die je aan mij verstrekt.

Onderstaande introductie video geeft je een indruk van Chi Nei Tsang door Master Mantak Chia van Universal Healing Tao Chiang Mai Thailand.

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!