Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen

Bij Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen wordt gebruik gemaakt van houten instrumenten. Deze speciale tools, gemaakt van tamarinde hout zijn handgemaakt in Thailand en versterken de werking van de behandeling doordat de gecreëerde trilling & het geluid diep doordringen in elke vezel van lichaam. Deze holistische therapie heeft bovendien een zeer ontspannend effect, vandaar de naam Healing Harmony. Tok Sen kan worden vertaald als ‘het vrijmaken van de energiebanen’.

In Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en de Vijf Elementen Theorie is het element hout energetisch verbonden aan lever & galblaas. De functie van organen gaat daarin verder dan fysieke & fysiologische functies, en omvat tevens emotionele, energetische & spirituele kwaliteiten. De lever regeert over pezen, vandaar dat deze techniek diepe inwerking heeft op de spier-pees meridianen (Muscle-Tendon Meridians).

 

De technieken die gebruikt worden in een Chi Nei Tsang behandeling zijn gebaseerd op Taoïstische principes. Een belangrijk principe daarbij is dat ons fysieke lichaam ontstaat vanuit de navel. Van daaruit zaten we verbonden aan onze moeder door middel van de navelstreng en kreeg ons fysieke lichaam verder vorm na conceptie. Hierdoor is het uitgangspunt dat alle pezen een verbinding hebben met de navel en de navel hierdoor het startpunt is van elke behandeling.

 

Waarom Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen

Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen is uiterst doeltreffende om in te zetten bij:

 • Stimuleren van bloedcirculatie en lymfe drainage
 • Ontspannen van spieren
 • Stimuleren van weefsel door middel van doorwerking in perifere zenuwen
 • Laten doorstromen van energie door opheffing van stagnatie & blokkades
 • Gevolgen van stress, burnout, bij vermoeidheid, lusteloosheid
 • Verlichten van pijnklachten veroorzaakt door:
  • Hoofdpijn, migraine, wazig zien, hoorproblemen, zenuwpijnen
  • Nekpijn, stijve nek, moeite met draaien hoofd
  • Schouderpijn, problemen met schouderblad, bovenrug klachten, problemen met beweging arm, prikkelend of verdoofd gevoel in vingers
  • Onderrug klachten, heup problemen
  • Knie problemen, pijn in scheenbeen of kuit, gezwollen voetzool, verdoofd gevoel in voet, moeilijkheden met lopen

Mocht de behandeling je aanspreken maar je weet niet zeker of het passend is bij de klachten die je ervaart, aarzel dan niet mij een mail te sturen. Ik help je graag verder.

Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen behandeling

Bij deze holistische therapie lig je ontspannen op de behandeltafel. Tijdens de Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen behandeling worden diverse houdingen aangenomen: rugligging, buikligging, zijligging & zittend. Dit is afhankelijk van hetgeen behandeld wordt. Elke opvolgende behandeling werkt steeds dieper in op de weefsels en worden diepere lagen in het lichaam bereikt om zo herstel te bewerkstelligen & balans terug te brengen.

Door de kenmerken van deze holistische behandelvorm en voor optimaal resultaat is direct contact met de huid gewenst en wordt gebruik gemaakt van olie. Hierdoor is gedeeltelijke ontkleding daar waar behandeld wordt gewenst. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit bij je reservering doorgeven. De voorbereiding & de behandeling zelf zullen hierop aangepast worden.

Universal Healing Tao – Mantak Chia

Als gecertificeerd Universal Healing Tao Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen Practioner ben ik opgeleid door Mantak Chia zelf, op de Universal Healing Tao Master School in Chiang Mai Thailand. Je kunt me terug vinden in het internationale online register Univeral Healing Tao Instructor Directory.

Voor meer informatie over Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen en wat deze holistische therapie voor je kan betekenen klik je hier. Je vindt hier ook informatie over de contra-indicaties.