Bij deze speciale variant van Chi Nei Tsang wordt gebruik gemaakt van houten tools. Deze speciale tools, gemaakt van Tamarinde hout en handgemaakt in Thailand, versterken de werking van de behandeling door de gecreërde trilling van de techniek en van het geluid welke diep doordringen in het lichaam en de weefsels en een algeheel ontspannend effect hebben. Vandaar ook de naam Healing Harmony. Tok Sen kan worden vertaald als ‘het vrijmaken van de energiebanen’.

In Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en de Vijf Elementen Theorie is het element hout energetisch verbonden aan de lever & galblaas. De lever regeert over de pezen, vandaar dat deze techniek een diepe werking heeft op de spier-pees meridiaan (Muscle-Tendon Meridian). De functie van de organen gaat daarbij veel verder van fysieke en fysiologische functies, maar omvat tevens emotionele, energetische en spirituele kwaliteiten.

Uitgangspunt bij Traditionele Chinese Geneeskunde is dat kracht vanuit de pezen komt, niet vanuit de spier. Bij het bewegen spelen pezen een belangrijke rol. Pezen verbinden spieren met botten, en zijn in wezen een verlenging van de spier. Pezen bestaan uit bindweefsel, dat de spiervezels samenbindt. Pezen bieden weerstand bij spanning en hebben als het ware het vermogen om impact of trauma op te slaan in het geheugen.

Pezen bevatten weinig zenuwuiteinden en bloedcellen. Omdat pezen veel minder goed doorbloed zijn, genezen pezen moeizamer dan bijvoorbeeld een spier. Gedurende de Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen behandeling werkt de vibratie in op deze herinnering en kan deze worden losgemaakt zodat herstel kan optreden.

Het fundament voor Chi Nei Tsang is te vinden in de Klassieke Chinese Filosofie, Tao, wat ‘het pad’ of ‘de weg’ betekent, en veelal wordt weergegeven in het Yin Yang symbool. Tao is de alomvattende, uit zichzelf bestaande, oneindige, tijdloze kosmische eenheid. De bron van alles én de bestemming van alles zonder begin en zonder einde. Tao voedt, is vormloos en niet gebonden aan vorm.

Aangezien een behandeling op een volle maag onplezierig is, kun je het beste je laatste maaltijd 2 uur voorafgaande aan de Chi Nei Tsang Tok Sen behandeling nuttigen. Wacht na de behandeling minstens een uur met de volgende maaltijd. Veel water drinken na de behandeling is belangrijk, om afvalstoffen af te voeren en om de weefsel de hydrateren.

Chi Nei Tsang Healing Harmony Tok Sen wordt niet toegepast in geval van:

  • Kanker, melanomen, lymfomen
  • Infectieziekten, acute ontstekingen en infecties
  • Pacemaker
  • Trombose, aneurysma, vaatafwijkingen
  • Anticonceptie spiraal
  • Zwangerschap
  • Plaatselijk kan niet worden gewerkt in geval van prothesen

Leg je situatie gerust aan mij voor voordat je een behandelsessie boekt, en we kijken naar de mogelijkheden op grond van de informatie die je aan mij verstrekt.

Benieuwd om te zien hoe dit er uit ziet? Bekijk eens dit filmpje dat is gemaakt tijdens mijn aanwezigheid op Tao Garden Health Spa & Resort in Noord Thailand in augustus 2017.

 

Ontvang een gratis handleiding

Ontvang een gratis handleiding

Je meldt je aan voor cosmic-chi.nl. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Succesvol aangemeld!